Kaland, utazás és rock - Pfeiffer Gábor borítóleleplezés

Pfeiffer Gábor első könyve hatalmas kedvencem volt, sokkolt, húsba vájt és a történelem olyan arcát mutatta, amik egyik történelemkönyvben sem lapul. Arcokat, sorsokat és érzéseket kapcsolt a papíron lévő számokhoz. Ezért is hatalmas megtiszteltetés, hogy készülő regényének csodaszép borítóját többek között én is leleplezhetem. A témája bár merőben más lesz mint az előzőnek, az az egyik biztos: akárcsak az elődje ez is hatalmasat fog ütni és garantáltan felejthetetlen élmény marad. 

A szerző szavai a könyvről:

Mivel a hatvanas évek szülötteinek generációjához tartozom, kora gyermekkoromtól szoros viszony fűz a zenéhez, a blueshoz, a rockhoz. Valamikor 1980 körül ismerkedtem meg a Hobo Blues Band-del, Hobo munkásságával, ami a mai napig nagy hatással van rám. 2012-től 2018-ig Ausztria több pontján is dolgoztam vendégmunkásként, bár sosem terveztem, hogy egyszer majd külföldön keresem a boldogulásom. Ez a könyv erről a hat évről szól. A kötetet személyes benyomások, akkoriban született versek, novellák, és számtalan Hobo idézet teszik színesebbé. A könyv és számos fejezet címe, valamint az idézetek Földes László engedélyével kerültek felhasználásra. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani neki: nem lehetek elég hálás, mert nélküle ma nem az lennék a ki vagyok. (A fotó éppen tizennégy évvel ezelőtt, 2008 augusztus 9-én készült Csobánkán)

Fülszöveg:

Ha az ötvenes-hatvanas években születtél és voltál még katona vagy úttörő, ha szereted Hobo szövegeit, dalait és elmondhatod magadról, hogy szinte az egész életedet végigkísérték, ha érdekelnek egy vendégmunkás viszontagságos kalandjai, ha haza készülsz vagy éppen most mennél külföldre dolgozni, akkor jó könyvet tartasz a kezedben. Megtudhatod többek között, hogy a történet főhőse miért járta végig ezt az utat és végül miért döntött úgy, visszatér a szülőföldjére. Ez a kötet egy titkokkal teli személyes vallomás, amiben megismerheted az író gondolatait erről a sokak által tévesen elképzelt világról. Közben bebarangolhatod Ausztria különböző tájait, Alsó-Ausztriától Tirolig és még talán kedvet is kapsz egy kisebb vagy nagyobb utazásra. 

Borító:

 Hol és hogyan tudod beszerezni a regényt?

Elővételben július 30-ig 3000 forintért megrendelhető a könyv. Rendelni a bluesgitar@gmail.com címen vagy a szerző Facebook oldalán lehet. 


Megjegyzések