Weebzone #2 - Egy démoni anime, amely téged is magával ragad

A sorozat főhőse a félvér születésű Dante, akinek apja egykor egy nagy démonharcos volt, de fellázadt fajtája ellen az emberek védelme miatt. Dante édesanyja halálát és testvére, Vergil elvesztését akarja megbosszulni azokon, akik elvették tőle családját.
Ez a sorozat mindig is közel állt a szívemhez, ugyanis ez volt életem első animéje úgy, hogy nem is tudtam róla, hogy valójában animét nézek. A sorozatot eddig háromszor láttam: egyszer az unokatesómmal szuper pici koromba, második alkalommal egy önsajnálkozó délutánon néztem meg, mikor is a barátnőm ejtett aznapra. Harmadik alkalommal pedig most volt.
A sorozat igazán remek, bár nagyon érződik rajta, hogy a játék alapján készült. Most megnézve és a fülszövegét elolvasva szembesültem azzal, hogy Dante-nak volt egyáltalán testvére. Ez sajnos nem derült ki a sorozatból.
Ezzel pedig felvezettem a sorozat legnagyobb hibáját/ hiányosságát. Egy irtózatosan rövid, csupán 12 rész, részenként 20 perc játékidővel. Ebből gyökerezik az a probléma, hogy a karakterek nincsenek rendesen kidolgozva. Ez az állítás leginkább Dante személyére vonatkozik. Róla semmit nem tudunk meg a sorozat egésze alatt, pedig ő maga a főszereplője. Olyan mintha csak sodródna az árral, közben mindent és mindenkit lenéz. Néha megmutatja lelke nagyságát és ennyi. De az sosem derül ki, hogy miért vált olyanná, amilyen. Talán ha hosszabb lett volna a sorozat, akkor biztos jobban megérthettük volna Dante karakterét.
Másrészről még mindig nagyon imádom a sorozatot, főleg az utolsó két része miatt. Kicsit brutális, de már meg sem lepődöm ezen, hogy megint valami elborult izét nézek. Lehet ha a barátnőmnek igaza volt, és kezdek pszichopata lenni. :D
A látványvilága gyönyörű és részletes, pedig nem mai darab. A karakterek színesek, egyikük sincs hétköznapi személyiség jegyekkel megáldva. Ami pedig nagyon tetszett az az, hogy semmi sem történt véletlenül. A végén pedig a sok apró kis "véletlen" akkorát durrant, hogy csak azért a két részért érdemes lenne végig nézni a "sorozatot".
Összegezve ez egy remek alkotás, kár lenne kihagyni. Remek kezdés lehet azon emberek számára, akik el szeretnének kezdeni animét nézni. Fordulatos, izgalmas, csak nagyon keveset tudunk meg főszereplőjéről, ami kicsit frusztráló számomra.
Én az öt démonból három és felet adnék a sorozatnak, az izgalmas befejezésért, a karakterek elragadó egyéniségéért és az ámulatba ejtő látványvilágáért.
Köszönöm, hogy elolvastátok! Véleményeteket várom a komment szekcióba! Legyen további szép napotok, sziasztok!  

Megjegyzések