Filmmustra #6 - Demóna, aki nem a sötétség démona

A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.
A film egy nagyon érdekes aspektusból közelítette meg Csipkerózsika történetét. Még engem is meglepetett az alkotás könnyedségével, humorával és történetbeli újításaival. Igazi XXI. századi feldolgozását kaptuk meg a klasszikus Disney mesének.
A történet látványvilága gyönyörű volt. A ruhák, a díszlet korhűek voltak, a SGI elemek szuperül megvoltak csinálva. Azonban amik nem tetszettek nekem, azok a csatajelenetek voltak. A mozgás dinamikus volt, és realisztikus volt ugyan, viszont túlságosan látszott az animáláson magán, hogy nem valóságos. Inkább hajazott egy közepes grafikájú játékra, mint egy viszonylag magas költségvetésű filmre.
A dialógusok a helyén voltak, életszerűek voltak, bár itt már nem törekedtek annyira a korhűségre. De úgy gondolom ez nem vett el a filmélményből.
A szereplők remekül hozták karaktereiket, és itt külön kiemelném Angelina Jolie-t aki játszi könnyedséggel és mégis remekül formálta meg Demóna karakterét. A király, akinek a nevére úgy nézett ki, mint Adam Levine a Maroon 5 énekesen, melyen jót kuncogtam a film nézése közbe. Azonban nem csak Angelina Jolie volt szuper a filmben, hanem a többi, kevésbé ismert színész is kitett magáért a filmben.
Így összegezve a film egy szórakoztató, mégis innovatív oldalát mutatta meg az unalomig nézett Disney klasszikusnak. A környezet gyönyörű volt, az animált környezet is meglepően realisztikus volt. A film egyedüli gyengesége a csatajelenetekben rejlett. Ezt leszámítva az alkotás élvezetes volt, mint kisgyermek és mint felnőtt számára.
Én így a végén az öt önmagától repkedő szárnyból négyet adnék a filmnek, a remek újításaiért, a gyönyörű világteremtésért( köztük Drogonért is :D), na meg a jelmezekben és a díszletben megmutatkozó korhűség miatt.
Köszön szépen, ha elolvastátok, remélem tetszett! Véleményetek szívesen várom a komment szekcióba! Legyen szép napotok, sziasztok!

Megjegyzések