Creepshow #2 - Babaarc visszavág, avagy a Boldog halálnapot 2 kritika

Tree Gelbman már reménykedik benne, hogy az élete visszatér a rendes kerékvágásba - aztán kiderül, hogy az életben maradás nem mindenre jelent megoldást, sőt. Mintha a gondok és a veszélyek csak szaporodnának a lány körül. 
A filmet második nézésre sikerült csak végig néznem, de azt kell mondanom, hogy nem volt rossz. Az első rész atomkatasztrófájánál mindenképpen jobb alkotást kaptunk. Humoros volt és sokkal kevesebb klisét véltem felfedezni benne, mint elődében. Úgy gondolom, hogy az is remek döntés volt az alkotók részéről, hogy nem próbálták erőltetni a horror vonalat, viszont kicsit hiányoltam Baby fej módszeres gyilkolászását, ami az első film eszenciáját adta.
Kritikám először a film pozitívumaival kezdeném. Humoros volt és volt benne feszültség is, végre! :D Persze kiszámítható volt, de nem is számítottam Trónok harca volumenű csavarokra, az első rész ismerete után pedig pláne nem, de nem is baj. Ezek, amik az első részből hiányoztak, de most végre megkaptuk őket. Cserében azonban elvesztettük Baby fejt :(. Plusz pont: a film elején, az egyik jelenetben Tree épp úgy fut, mint Naruto. Szóval gondolhatjátok, hogy milyen mértékű fangörcsöt kaptam abban a percben. :D
A film negatívuma első sorban az, hogy nagyon keveset szerepelt az egyik kulcskarakter, Baby fej. A másik pedig, hogy ez az egész párhuzamos univerzumos téma, egy nem is volt megfelelően kidolgozva és kettő nem illet nagyon ebbe a közegbe. Egy ilyen időutazós témát jobban el tudnék képzelni egy Marvel filmben, mint egy középiskolásokat gyilkolászó babaarcú pszichopata és az előle menekülő, folyamatosan respawnoló lány történetébe. A film próbálta az első részt megmagyarázni, elég fura mód, szerintem. Még hogy idő anomália? Elég furcsa felvetés.
Összegezve a film sokkal jobb elődénél, de mégis az első részt is ajánlom a második rész megnézése előtt, ugyanis a két rész szorosan összefügg egymással. Remek egyestés film, kevés horrorral. Na jó, inkább semennyivel, egy jump scare-en kívül semmi ijesztő nincs a filmben. :D Félénkebb embereknek remek választás, mint első „horror”.
Végezetül én az öt baby fejből három és felet adnék most a filmnek, az újítások miatt.
Remélem tetszett nektek. További jó olvasást kívánok, legyen szép napotok!

Megjegyzések