Retroshock #2 - 28 napnyi hülye döntés...



Jim felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni kell. Egykor emberek voltak, ám a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen.
Belégzés, kilégzés, nem kapok dührohamot, és nem, nem hordom le a filmet a sárga földig. Na jó kit akarok álltatni, ez fog történni.
Na jó nem találjátok ki, hogy hogyan kezdődik a film! Igen, egy kórházban vagyunk, és a csávó nem tudja, hogy mi a fene történt. Tiszta Walking dead. :D Azután, hogy kijutott a kórházból, ami nem volt egy kvantum fizika, elkezdett sétálgatni a városban, mintha mi sem történt volna. Ezzel ingyen Londoni városnéző túrát nyújtva a nézőknek. Aztán egy Youtube tutoriállal felérő videóanyagot kaptunk arról, hogy mit ne csináljunk egy apokalipszis alatt. Mert kis barátunknak fogalmam sincs arról, hogy Adele számát üvöltve csak felhívja a figyelmet magára. Persze nem az X-factor zsűrijének, hanem egy zombi hordának.
Beindít egy riasztót, aztán beszambázik egy hullákkal teli templomba, ahol a sok hellózás után csodálkozik, hogy végre valaki válaszol neki. Csak az a baj, hogy a válaszadó ki akarja csinálni. Ezek után találkozik két taggal, akik felrobbantanak egy benzinkutat. Azonban ezt egy árva lélek sem veszi észre. Ezek mágusok. :D
 Egy jump scare, öt percnyi komoly zenei aláfestés és egy ember mínusz után kezdetét veszi a túlélés. Na jó, igazából minden olyan szart elkövetnek, amelyet egy normális ember sosem tenne. Aztán meg, hogy lehetséges az, hogy a boltok érintetlenek? Ilyenkor ezek az első helyek, amiket az emberek kifosztanak. Ami pedig végképp kiverte nálam a biztosítékot, sőt egy egész biztosíték táblát is, az az, hogy bementek a teljesen ÉRINTETLEN boltba és elkezdtek úgy random mód VÁSÁROLGATNI. EGY ROHADT APOKALIPSZIS KÖZEPÉN!!
Na jó, visszatérve ez a film az összes ehhez hasonló film paródiája lehetne. Csak gondolj egy dologra, amit egy ilyen helyzetben nem lenne tanácsos csinálni. Abban te szinte biztos lehetsz, hogy szereplőink azon nyomban azt fogják csinálni. Annyi szent, hogy nem kiszámítható, és ezzel kifúlt a film pozitívumainak listája. Nem értem a Freak show-s srácok mit szerettek benne annyira, engem nagyon nem fogott meg a film.
Összegezve ez egy nagyon gyenge, Zs kategóriás zombi film volt nekem. Horror része talán csak annyi volt, hogy irtó gusztustalan volt, mindegyre kinyírtak valakit éééés...dobpergés... minden második szavuk az az F betűs, csinos kis angol káromkodás volt( igen eredeti nyelven néztem, ha magyarul néztem volna, akkor talán változatosabb lett volna a káromkodási repertoár).
Végezetül én az öt, furcsa vörös szemű, zombi izéből, kettőt adnék a filmnek, a zombis filmek sémájának elég gyenge követéséért, a karakterek gyenge fejlődéséért és azért a sok hülyeségért, amiket a főhősök véghez vittek. Persze nem szeretnék megfelejtkezni a horror klisékről sem. :D 

Megjegyzések